NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Wint u de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021?

19 nov 2020Nieuws
Wint u de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021?

Goed onderzoek verdient een podium. Elke 2 jaar reikt de Federatie Medisch Specialisten daarom de Wetenschaps- en Innovatieprijs uit. Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen medisch specialisten continu werken aan gepast gebruik van zorg: toegespitst op de unieke patiënt, zodat die kan rekenen op de beste zorg: toegankelijk, innovatief en betaalbaar.

In 2021 wordt deze prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met een onderzoek waarin bestaande behandelingen of diagnostiek worden geëvalueerd.

Hoe werkt het?
- Tot 15 december 2020 kunt u uw publicatie insturen bij de NVK, via nvk@nvk.nl. Hierbij levert u een motivatiebrief aan, waarin u toelicht óf en hoe het onderzoek voldoet aan de beoordelingscriteria
- Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
- Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.
- Tijdens een feestelijke uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

We nodigen u van harte uit om uw onderzoek in te sturen en collega-medisch specialisten op deze prijs te attenderen.