NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Wetenschappelijk onderzoek (SLAM-sessies)

Abstracts wetenschappelijk onderzoek
Een belangrijk onderdeel van het NVK Congres is het presenteren van recente wetenschappelijke inzichten, relevant voor de kindergeneeskunde. De commissie geeft voorrang aan recente resultaten van promovendi en jonge onderzoekers. De abstract-selectiecommissie zal een selectie maken uit de ingezonden abstracts aan de hand van dit beoordelingsformulier.

Wetenschappelijk onderzoek zal worden gepresenteerd tijdens een SLAM-sessie. In een SLAM-sessie worden korte presentaties van drie minuten gegeven (in het Nederlands), gevolgd door drie minuten discussietijd per presentatie. Inzenders van een geselecteerd abstract wordt in een verplichte gratis presentatietraining (april 2022 - locatie regio Utrecht) geleerd om de essentie van hun onderzoek in slechts drie minuten te presenteren. Het beste abstract zal worden beloond met de NVK Abstract Prijs 2022.
De abstracts (in het Nederlands, maximaal 300 woorden en maximaal 1 abstract per persoon als eerste auteur) kunnen worden ingediend via deze link.

Deadline
Deadline voor indienen van een wetenschappelijk onderzoek is uiterlijk 7 februari 2022.