NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

De zorg verbeteren voor kinderen die niet meer beter worden (vragenlijst)

19 jan 2024Nieuws
De zorg verbeteren voor kinderen die niet meer beter worden (vragenlijst)

Goede kinderpalliatieve zorg is afhankelijk van goede samenwerking, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ben je arts en heb je zorg gedragen voor een kind dat in de afgelopen 3 jaar is overleden? Dan vragen de onderzoekers deze vragenlijst in te vullen. Ook als je maar eenmalig of weinig ervaring hebt, doen de onderzoekers een appel op je goodwill, omdat 'beperkte' ervaring veel voorkomt in de kinderpalliatieve zorg. Kortom: wil je helpen de zorg voor kinderen die niet meer beter worden, duurzaam te verbeteren? Vul dan de vragenlijst in, het duurt ongeveer 15 minuten. 

Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC Utrecht en het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen, in samenwerking met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, Netwerken Integrale Kindzorg, Emma Kinderziekenhuis, Prinses Maxima Centrum, Stichting Kind en Ziekenhuis, KinderThuisZorg, Bureau Raedelijn en de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie.

Er wordt voor dit landelijke onderzoek een open wervingsmethode gebruikt. Het kan zijn dat je deze link via verschillende kanalen ontvangt. Bij vragen kun je contact opnemen via kompas-project@umcutrecht.nl of 06-31118856.