NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Consensusdocument taakherschikking kindergeneeskunde

11 feb 2021Nieuws
Consensusdocument taakherschikking kindergeneeskunde

De NVK, V&VN VS en NAPA hebben hun handtekening gezet onder het ‘Consensusdocument taakherschikking physician assistants en/of verpleegkundig specialisten in de kindergeneeskunde’. Het document biedt handvatten voor een verantwoorde taakherschikking van kinderarts naar physician assistant (PA) of verpleegkundig specialist (VS).

In het document wordt o.a. ingegaan op het juridische kader en de randvoorwaarden voor taakherschikking. Daarnaast wordt een stappenplan aangereikt dat op lokaal niveau gevolgd kan worden bij het maken van afspraken over taakherschikking.

Afspraken maken over randvoorwaarden
NVK-voorzitter Károly Illy over het belang van het consensusdocument: “Taakherschikking in de kindergeneeskunde is niet meer weg te denken uit Nederland. Wij zien taakherschikking als een instrument dat ertoe kan bijdragen dat elk ziek kind de juiste zorg op de juiste plek ontvangt. Voorwaarde bij het herschikken van taken is dat de veiligheid van de patiënt gewaarborgd is en er niet op de kwaliteit van zorg mag worden ingeboet. Het is daarom van belang dat je met elkaar afspraken maakt over de randvoorwaarden voor uitvoering van taakherschikking. Op landelijk niveau hebben we hierover overeenstemming bereikt en het is mooi als dat zich in de praktijk vertaalt op de werkvloer.”

>> Klik hier voor het document
>> Voor meer nieuws klik hier