NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Over Kinderarts & Samenleving

Kinderarts & Samenleving is het verenigingsmagazine voor de ruim 2.200 leden van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK). Het blad verscheen voor het eerst in december 2013 als opvolger van de papieren NVK Nieuwsbrief, die op zijn beurt al 32 jaar bij de leden op de mat viel. Zoals de titel aangeeft, is het blad er sinds het allereerste nummer op gericht om kinderartsen te informeren over de kindergeneeskunde in relatie tot de samenleving.

Abonnement
Leden van de NVK ontvangen Kinderarts & Samenleving gratis. Bent u geen lid, maar heeft u wel interesse in Kinderarts & Samenleving? Voor 25,- euro per jaar ontvangt u het blad twee keer per jaar thuis op de mat. Een abonnement aanvragen? Mail naar nvk@nvk.nl.

Redactionele formule
Kinderarts & Samenleving informeert kinderartsen en artsen in opleiding in Nederland op journalistieke wijze over relevante en belangwekkende ontwikkelingen binnen de kindergeneeskunde en de vereniging, over de organisatie van (kindergeneeskundige) zorg en over andere zaken die relevant zijn voor de kinderarts als professional. Het magazine biedt nieuws, achtergronden, duiding, opinie en discussie in een eigentijdse en toegankelijke presentatie. Sinds 2018 komt het blad mede tot stand dankzij de input en begeleiding van een redactieraad, gevormd door een zestal kinderartsen. Zij zitten in de raad op persoonlijke titel en niet namens een gremium of organisatie.

Frequentie
Van 2013 tot en met 2017 verscheen Kinderarts & Samenleving vier keer per jaar. Sinds 2018 is de frequentie drie keer per jaar en verschijnt het blad in februari, juni en oktober. Sinds 2023 is de frequentie twee keer per jaar en verschijnt Kinderarts & Samenleving in mei en november.