NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

JA-Themadag

Op vrijdag 17 november 2023 vond de jaarlijkse JA-NVK Themadag plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem. Op deze historische plek werd gesproken over de toekomst van de kindergeneeskunde. 

Hieronder het filmpje van de Themadag 2023 voor een sfeerimpressie van deze geslaagde dag! En een overzicht van de dag en sprekers.

Deze aftermovie is gemaakt door Amina Abdirahman van CC Vision. 

Terugblik op een inspirerende en leerzame dag!
 
Op vrijdag 17 november verzamelden bijna 200 kinderartsen in opleiding zich in het Openluchtmuseum in Arnhem voor de jaarlijkse Themadag van de JA-NVK. Een strakblauwe lucht en een najaarszon maakten de ontvangst op een prachtige locatie compleet. 
 
Drie gepassioneerde sprekers deelden hun visie over belangrijke en zeer actuele thema’s: Diederik Gommers nam ons mee in zijn visie over duurzame zorg. “Verandering begint bij je zelf en je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden”. Voorzitter van de Raad van Bestuur Deventer ziekenhuis Desiree Cremers vertelde over het IZA, passende zorg en netwerkgeneeskunde. Monique Gorissen, kinderallergoloog en medisch leider, besprak onder andere de voordelen van waardegedreven zorg. 
 
Vier evenzo gepassioneerde sprekers gaven in de middag interactieve workshops: Martijn Kool van Luscii vertelde over het innovatieve, digitale platform dat patiënten begeleidt en hoe hij als arts de kliniek uit stapte om zijn passie te volgen. Joost Bijlsma gaf ons handvatten voor duurzame zorg voor morgen. Jan-Peter Rake en Hester Rippen van Medische Kindzorg Samenwerking lieten ons zien hoe we integrale netwerkzorg kunnen bereiken met en rondom kind en gezin en Diana van Stijn, medeoprichter en Chief Medical Officer van Lapsi Health en AIOS Kindergeneeskunde nam ons mee in haar visie op entrepreneurship in de zorg: “de arts en patiënt staan centraal, maar weet de juiste partners te vinden om tot een succesvol product te komen”. 
 
Tijdens een brainstormsessie op de ALV werden enthousiaste ideeën met elkaar gedeeld over de kinderarts van de toekomst. Wat mag uit de opleiding en wat moet er juist in? 
Het was een zeer geslaagde dag, mede dankzij ieders actieve deelname en de goede zorgen van het Openluchtmuseum.

-------------

De volgende JA-NVK Themadag zal plaatsvinden op vrijdag 29 november 2024. Locatie en thema van deze dag zijn nog niet bekend. Deze dag wordt georganiseerd door een afvaardiging van het JA-NKV-bestuur samen met een groepje enthousiaste aios. Mocht je interesse hebben om deze dag in 2024 mee te organiseren, stuur dan een mail naar ja@nvk.nl