NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Advies op maat over MKS

03 jun 2022Nieuws
Advies op maat over MKS

MKS is de standaard werkwijze om zorg aan kind en gezin in de eigen omgeving te organiseren. Om zorgorganisaties te ondersteunen bij de invoering biedt Kind & Ziekenhuis namens de MKS-partners (waar de NVK er een van is) aan om langs te komen voor een implementatie-advies op maat.

MKS betekent dat zorg- en andere professionals samenwerken om kind en gezin zorg en begeleiding op maat te geven. Deze samenwerking komt tot stand door standaard 4 fases te doorlopen en rekening te houden met alle leefdomeinen. Dit is de MKS-werkwijze.

In de kwaliteitsstandaard Zorg aan het zieke kind in de eigen omgeving is afgesproken dat MKS de standaard is. Zorgverzekeraars nemen de MKS-werkwijze inmiddels op in hun inkoopvoorwaarden.

Praktische ondersteuning
Omdat de invoering een uitdaging kan zijn, bieden de MKS-partners praktische ondersteuning in de vorm van een ‘adviserende visitatie’. Een duo van Kind & Ziekenhuis komt op bezoek en adviseert op maat hoe MKS in de organisatie kan worden ingevoerd.

Tijdens het bezoek (dat 1 dag duurt) onderzoekt Kind & Ziekenhuis samen met het team in hoeverre de zorgorganisatie al werkt volgens de MKS-werkwijze. Vooraf vult het team een vragenlijst in. Na afloop krijgt het team een adviesrapport.

Aanmelden
Belangstelling? Meld je organisatie dan nu aan! Bezoek en advies zijn gratis, maar er is ruimte voor maximaal 30 zorgorganisaties dit jaar.
Voor vragen en aanmelden neem je contact op met Kind & Ziekenhuis via academy@kindenziekenhuis.nl

MKS is een gezamenlijk project van BINKZ, het Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg, Kinderverpleegkunde.nl, de NVK en V&VN Kinderverpleegkunde.