NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Voordracht kindergeneeskundige studie Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023

23 feb 2023Nieuws
Voordracht kindergeneeskundige studie Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023

De NVK heeft de Prime editing studie van dr. Sabine Fuchs (kinderarts metabole ziekten, UMC Utrecht) en collega’s voorgedragen voor de FMS Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023. Het betreft een studie over ontwikkeling en toepassing van een innovatieve technologie die kan resulteren in behandelopties en mogelijke genezing van patiënten met zeldzame genetische en metabole ziekten. Naast de NVK hebben ook diverse andere wetenschappelijke verenigingen studies voorgedragen voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023. In mei wordt bekendgemaakt welke drie onderzoeken als beste zijn beoordeeld.

Naast de Prime editing studie kwamen nog drie andere inzendingen bij de NVK-commissie Wetenschap binnen: de RAIN-studie (Tramper en collega’s), CURiHUS-studie (Van de Kar en collega’s) en eDST-studie (Tsang, Antonius en collega’s). De commissie vindt dat al deze studies een podium verdienen. Daarom staat tijdens het NVK Congres op 14 juni een sessie gepland waarin deze vier studies worden gepresenteerd.

Behalve de NVK hebben ook diverse andere wetenschappelijke verenigingen studies voorgedragen voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023. In mei wordt bekendgemaakt welke drie onderzoeken als beste zijn beoordeeld. De winnende onderzoeksgroep ontvangt naast de eer een blijvend aandenken en een geldbedrag van € 5000,-, te besteden aan vakgerelateerde activiteiten.