NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

SBJ vraagt aandacht voor meer vaart met hervormingen

21 apr 2023Nieuws
SBJ vraagt aandacht voor meer vaart met hervormingen

Jongeren, ouders en vertegenwoordigers van de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ) – waarvan de NVK deel uitmaakt – vroegen gisteren voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag aandacht voor meer vaart met de hervormingen. Er zijn nog steeds te lange wachtlijsten, te hoge werkdruk, teveel versnippering en teveel administratie waardoor professionals niet altijd de kwaliteit en zorg kunnen bieden aan kinderen en hun gezinnen die nodig is. Tijdens de kleine actie spraken Arne Popma en Vera Naber namens de SBJ met Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis (PvdA). Gisteravond debatteerde de Tweede Kamer over jeugdbeleid, onder meer over de voortgang van de hervormingsagenda jeugd.  

Vorige week  stuurden de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ)  cliëntorganisaties en branches een brandbrief aan de Kamer en presenteerden een filmpje waarin Rijk en gemeenten worden opgeroepen om de financiële impasse te doorbreken. Deze week sloten Rijk en gemeenten eindelijk een akkoord over het financiële kader voor de Hervormingsagenda. De Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd zijn blij dat hierdoor de weg weer open ligt om samen door te gaan met de Hervormingsagenda en stelden daarom een statement op om dat te onderstrepen.

Tegelijkertijd zijn er nog steeds zorgen  over de voortgang om samen  aan een betere jeugdhulp voor kinderen en hun gezinnen te werken. Daarbij is voor SBJ een rode draad dat professionals ook in de toekomst moeten kunnen blijven handelen conform hun professionele standaard. Daar maken de SBJ zich continue hard voor. 

(Foto: MIND – Robin Utrecht)