NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

COVID-19: dringende oproep: deel uw (concept)protocol

16 mrt 2020Nieuws

Eerder vanavond introduceerden we het COVID-19-team van de NVK, een operationeel team dat snel kan reageren op mogelijke vragen, dilemma’s en knelpunten rondom COVID-19. Naar aanleiding van verschillende vragen die het team vanavond al bereikten, volgt hierbij een dringende oproep:

  • Deel uw COVID-19-protocol met het COVID-19-team

Momenteel zijn op verschillende plekken in Nederland COVID-19-protocollen in de maak. Om ervoor te zorgen dat het wiel niet voortdurend opnieuw hoeft te worden uitgevonden, waarbij kostbare tijd en energie verloren gaat, willen we iedereen oproepen zijn of haar (concept)protocol met ons te delen via voorzitter@nvk.nl met nvk@nvk.nl in cc. Doel van deze oproep is om via een centrale aanpak tot een landelijk protocol te komen, waarmee de zorg slagvaardiger wordt.

We hopen van harte dat u aan deze oproep gehoor wilt geven.

Met vriendelijke groet,

Károly Illy (voorzitter), Patricia Bruijning (infectiologie), Willem de Vries (neonatologie), Job van Woensel (intensive care), Peter Merkus (longziekten) en Pieter Fraaij (infectiologie)

Update: via deze pagina vindt u alle belangrijke COVID-19-gerelateerde documenten, zoals standpunten, handreikingen, adviezen, (lokale) protocollen en flowcharts. In verband met privacygevoelige informatie zijn sommige protocollen alleen toegankelijk voor onze leden. Als u als lid bent ingelogd, zijn alle protocollen voor u zichtbaar.