NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Uitnodiging Prioriteringsbijeenkomst post-COVID kennisagenda op 8 februari 2024

08 jan 2024Nieuws
Uitnodiging Prioriteringsbijeenkomst post-COVID kennisagenda op 8 februari 2024

De Federatie Medisch Specialisten heeft een expertiseteam post-COVID ingericht. De eerste opdracht van dit expertiseteam is om samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap een post-COVID kennisagenda te ontwikkelen. Deze kennisagenda zal zich focussen op behandelvragen rondom post-COVID. 

Om inzicht te krijgen in wat de kennisvragen zijn op het gebied van de wetenschappelijke onderbouwing voor post-COVID-zorg, zijn in een eerder stadium diverse partijen gevraagd om kennisvragen aan te leveren. Daarnaast is er een afstemming met ZonMw geweest die een achterbanraadpleging bij patiëntenorganisaties heeft gedaan. 

De volgende stap in het proces is het gezamenlijk prioriteren van de ingebrachte kennisvragen, die door de leden van het expertiseteam zijn beoordeeld als haalbaar en voor zover bekend geen onderwerp van lopend onderzoek zijn. De FMS wil deze prioritering verrichten met een brede vertegenwoordiging van medisch specialisten, huisartsen, paramedisch specialisten, patiëntenorganisaties en andere relevante stakeholders om een breed draagvlak te creëren voor deze kennisagenda. 

Daarom nodigt de NVK je graag uit voor deze online prioriteringsbijeenkomst op donderdag 8 februari 2024 van 19:00 tot 22:00 uur via Zoom. Als je belangstelling hebt, kun je je hiervoor aanmelden via nvk@nvk.nl. Let op: de deadline voor het aanmelden is vrijdag 19 januari. 

Op een later moment ontvang je dan de aanmeldbevestiging met een persoonlijke link naar de Zoom-meeting. De agenda en de lijst met geïnventariseerde kennisvragen worden ongeveer een week voorafgaand aan de prioriteringsbijeenkomst onder de deelnemers verspreid.