NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Dien je voorstel in voor de Onderwijs Innovatie Prijzen

22 feb 2024Nieuws
Dien je voorstel in voor de Onderwijs Innovatie Prijzen

Excellent onderwijs in de kindergeneeskunde is essentieel voor de toekomst van goede medische zorg voor kinderen. Dat is wat stichting O.O.K! (Ontwikkeling van het Onderwijs in de Kindergeneeskunde) en de NVK stuurgroep cursorisch onderwijs (SCO) willen stimuleren. De stichting O.O.K! reikt hiertoe elke twee jaar prijzen uit voor de meest aansprekende innovaties binnen het kindergeneeskundig onderwijs: de Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde en de Onderwijs Innovatie Prijs. Ook dit jaar kunnen onderwijskundige innovaties binnen de kindergeneeskunde weer worden ingestuurd. De inzendtermijn loopt tot 15 april. De prijzen worden uitgereikt op het NVK Congres 2024.

De innovatie mag binnen de opleiding geneeskunde of binnen de vervolgopleiding kindergeneeskunde zijn, maar ook binnen andere (para)medische opleidingen. Een jury selecteert  de vier meest aansprekende onderwijsverbeteringen of innovaties, waarvan twee ingediend door een aios kindergeneeskunde (als eerste indiener) voor de
Marie-José Walenkamp onderwijsprijs en twee ingediend door kinderartsen of anderen voor de Onderwijs Innovatie Prijs.

Geldbedrag
De Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde en de Onderwijs Innovatie Prijs worden uitgereikt tijdens het NVK Congres 2024. De vier geselecteerde inzenders geven een korte pitch over hun innovatie en worden bekroond met een geldprijs van 1500 euro voor de 1e prijs en 500 euro voor de 2e prijs (in beide categorieën).

Inzenden
Je kunt je onderwijskundige innovatie of ontwikkeling voor de
Marie-José Walenkamp onderwijsprijs of de Onderwijs Innovatie Prijs inzenden door die te beschrijven in maximaal 2 A4 en te mailen aan: j.heidema@antoniusziekenhuis.nl De inzendtermijn loopt tot 15 april.

Jury
De jury van de Onderwijs Innovatie Prijzen bestaat uit:
dr. Jos Draaisma, bestuurslid stichting O.O.K!
dr. Jojanneke Heidema, kinderarts en voorzitter SCO
drs. Laurien Oosterwijk, aios kindergeneeskunde vanuit SCO

drs. Anne Weber, kinderarts en lid SCO