NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Kinderartsen in het nieuws

22 feb 2024Nieuws
Kinderartsen in het nieuws

Bambi Belt
Een wereldprimeur voor het Máxima MC in Veldhoven: het ziekenhuis is als eerste ziekenhuis in de wereld een proef gestart met een draadloze band waarmee de hartslag en ademhaling van te vroeg geboren baby's kan worden gemonitord. Hierdoor hoeven geen elektroden meer op de huid van deze baby's te worden geplaatst.
De zogenoemde Bambi Belt zorgt ervoor dat baby's de eventuele pijn en stress van het aanbrengen en verwijderen van elektrodes wordt bespaard en neemt ook bij ouders stress weg.

https://nos.nl/artikel/2509621-geen-elektroden-op-te-vroeg-geboren-baby-s-maar-riem-in-veldhovens-ziekenhuis
 

Kidnie
Om het leven van kinderen met een nierziekte te verbeteren hebben de Nierstichting en alle kindernefrologische centra de handen ineen geslagen en het kleine zusje van de Nierstichting, Kidnie, in het leven geroepen. "Kinderen met nierziekten verdienen een betere behandeling", zegt initiatiefnemer en hoogleraar Kindernefrologie van het Radboudumc Michiel Schreuder tegen Editie NL. "Als je kijkt naar de mogelijkheden die erfelijkheidsbehandelingen en stamceltherapieën bieden, lopen we internationaal gezien enorm voor in de kindernefrologie. De hele wereld kijkt hoe wij vanuit Nederland nu stappen zetten."

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5435818/kinderen-met-nierziekte-kidnie-opgericht-nierstichting