NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Kinderartsen roepen op tot vaccinatie

28 mrt 2024Nieuws
Kinderartsen roepen op tot vaccinatie

Laat je kind vaccineren tegen alle ziektes in het Rijksvaccinatieprogramma. Die dringende oproep doen de kinderartsen in Nederland deze week aan ouders en verzorgers. “We zien echt meer ernstig zieke kinderen op onze verpleegafdelingen”, zegt Louis Bont, afdelingshoofd Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht op NPO Radio 1. "Dat leed is door vaccinatie vaak te voorkomen."

Ook NVK-voorzitter Lissy de Ridder benadrukt het belang van vaccineren. “Het is helaas wachten op de volgende uitbraak van mazelen”, zegt ze in NRC. “Om zoveel mogelijk kinderen te beschermen tegen deze nare, te voorkomen infectieziekten verwijs ik alle twijfelende ouders naar bronnen die correcte informatie geven zoals de jeugdarts, de consultatiebureau-arts of de huisarts.”
Ook kinderartsen zelf gaan graag het gesprek aan om vragen te beantwoorden en twijfels te bespreken. De NVK heeft hiervoor een poster ontwikkeld die ouders en verzorgers informeert over het belang van vaccinatie en hen aanmoedigt vooral de vragen te stellen die ze hierover hebben.

De uitbraken van kinkhoest en mazelen krijgen in de media veel belangstelling:
- AD, NOS (Louis Bont)
- RTL Nieuws (Lilly Verhagen)
- de Volkskrant (Mirjam van Veen en Patricia Bruijning)
- NOS, RTL Nieuws (Patricia Bruijning)