NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Nu live: landelijke registratie COVID-19 bij kinderen

07 apr 2020Nieuws
Nu live: landelijke registratie COVID-19 bij kinderen

Goed nieuws: de COPP-studie (COVID-19 in Pediatric Patients), een landelijke registratie-studie naar kinderen met COVID-19, is inmiddels live gegaan. Het doel van deze studie is het beschrijven van de presentatie en het beloop van COVID-19 bij kinderen die zich in de Nederlandse ziekenhuizen presenteren (poliklinisch en/of klinisch). Deze landelijke registratie bevat voldoende items om aan te kunnen sluiten bij internationale registraties (zoals bijvoorbeeld de ISARIC-registratie). Tevens biedt de registratie de mogelijkheid om aanvullende en langetermijnstudies naar COVID-19 bij kinderen in Nederland op te zetten.

Aanmelden
Meer informatie over de achtergrond van de studie, hoe aan te sluiten bij deze studie en hulp bij lokale implementatie is te vinden op www.covidkids.nl. De lokale onderzoeker kan zich aanmelden via aanmelden@covidkids.nl. Tijdens de loop van het onderzoek zal via bovengenoemde website een live update van de belangrijkste resultaten worden getoond. Daarmee is een samenvatting van de data direct beschikbaar voor alle deelnemers en het algemene publiek.

Taskforce
De taskforce van de COPP-studie wordt gevormd door:

  • Emmeline Buddingh (hoofdonderzoeker), Miriam Mooij, Erik von Asmuth (LUMC)
  • Caroline Brackel, Simone Hashimoto, Suzanne Terheggen (AUMC)
  • Patricia Bruijning (scientific advisor), Emma Rademaker, Joppe Nijman (UMCU)
  • Koen van Aerde, Saskia de Wildt (Radboudumc)
  • Rene Kornelisse, Rianne Oostenbrink, Pieter Fraaij (ErasmusMC)
  • Willem de Vries (contactpersoon namens NVK-bestuur en SPIN)

Ondersteuning vanuit SPIN
Vanuit de NVK vindt organisatorische ondersteuning plaats. Hiervoor zal het landelijk Samenwerkingsverband Pediatrie in Nederland (SPIN) worden ingezet. Dit bericht zal behalve via deze nieuwsmail en onze website ook verstuurd worden aan de lokale contactpersonen Onderzoek (voor zover bij ons bekend) en aan de vakgroepvoorzitters.

Vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u bij de onderstaande personen terecht: