NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Kwaliteitsvisitatie extramuraal werkende kinderartsen

08 okt 2024Nieuws
Kwaliteitsvisitatie extramuraal werkende kinderartsen

Deelname aan een kwaliteitsvisitatie is een herregistratie-eis vanuit de RGS, waaraan extramuraal werkende kinderartsen veelal lastig kunnen voldoen. Sinds 2019 organiseert de NVK kwaliteitsvisitaties voor solistisch werkende kinderartsen in de extramurale setting. Enkele leden van de sectie Sociale en Psychosociale Kindergeneeskunde (SSPK) hebben zich samen met het NVK-bureau en de commissie Kwaliteits Visitaties Kindergeneeskunde ingespannen om het huidige visitatiemodel en bijbehorende documenten toepasbaar te maken voor visitatie voor extramuraal werkende kinderartsen, bij voorkeur groepsgewijs met collega’s die in een min of meer vergelijkbare setting werkzaam zijn.

In 2025 is er een kwaliteitsvisitatie extramuraal werkende kinderartsen gepland op 22 april. Er is nog ruimte voor 2 extramuraal werkende kinderartsen om hieraan mee te doen. De visitatie neemt (inclusief reistijd) 1 werkdag in beslag. Deze kwaliteitsvisitatie zal plaatsvinden in de Domus Medica te Utrecht. Er zijn kosten aan deze visitatie verbonden; het tarief voor 2025 is € 500,00. Je ontvangt hiervoor te zijner tijd een factuur. 

Wil je je aanmelden voor de visitatie van 22 april 2025? Dat kan door vóór 15 november 2024 een mail te sturen naar kwaliteitsvisitaties@nvk.nl (Anja Coomans). Vermeld daarbij je naam, e-mailadres, organisatie, BIG-nummer en herregistratiedatum. 

Ook als je in aanmerking wilt komen voor een latere kwaliteitsvisitatie voor extramuraal werkende kinderartsen kun je je melden via hetzelfde mailadres. Exacte data hiervoor zijn op dit moment nog niet bekend.