NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Artsensteunpunt Levenseinde Kinderen: laagdrempelige ondersteuning bij vragen over kinderpalliatieve zorg

11 okt 2024Nieuws
Artsensteunpunt Levenseinde Kinderen: laagdrempelige ondersteuning bij vragen over kinderpalliatieve zorg

Het Artsensteunpunt Levenseinde Kinderen biedt artsen de mogelijkheid om telefonisch steun en advies te krijgen bij vraagstukken rondom kinderpalliatieve zorg en besluitvorming rond het levenseinde bij kinderen. In dit steunpunt zitten experts met verschillende achtergronden, zoals artsen, juristen, ethici en een geestelijk verzorger. Allemaal hebben zij ervaring en affiniteit met levenseindevraagstukken bij kinderen. Als arts kun je vragen stellen over het proces rond besluitvorming, over behandelbeperkingen, de juridische kant of over morele dilemma’s. De experts adviseren en denken mee. Ook voor een luisterend oor kun je bij het artsensteunpunt terecht. Belangrijk, ook in het kader van de recent aangepaste en uitgebreide Regeling LZA/LP/LK1-12.

Betrokken kinderartsen 
Artsen uit onze achterban zijn actief lid van het Artsensteunpunt. Zo is ook kinderarts Merel Klaassens (kinderarts erfelijke & aangeboren aandoeningen in het Mosakids Kinderziekenhuis, Maastricht UMC+) sinds zo’n zes jaar nauw betrokken. Lees meer over haar betrokkenheid bij het steunpunt, maar ook over de werkwijze ervan in dit artikel

Praktische informatie

  • Het steunpunt is telefonisch te bereiken op 06 - 256 50 848, van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.
  • Alle (kinder)artsen betrokken bij kinderpalliatieve zorg mogen gebruik maken van dit steunpunt. 
  • Alle telefoongesprekken die gevoerd worden, zijn vertrouwelijk. 

Het Artsensteunpunt Levenseinde Kinderen is opgezet door Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg in samenwerking met de KNMG en de NVAVG.