NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Oproep: SKMS-project ViSIE op zoek naar een werkgroeplid

17 okt 2024Nieuws
Oproep: SKMS-project ViSIE op zoek naar een werkgroeplid

Op 14 oktober ging het project Visitatiemethodiek Samen Implementeren en Evalueren ofwel ViSIE, geïnitieerd door de Federatie Medisch Specialisten (FMS), officieel van start. Met de betrokkenheid van 21 wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVK en onder begeleiding van het Kennisinstituut, zet de werkgroep zich de komende twee jaar in voor de herziening van de huidige methodiek voor kwaliteitsvisitaties.
 
Het doel is een gestructureerde en vernieuwde aanpak van kwaliteitsvisitaties, waarbij de werkgroep niet alleen de visitatie-instrumenten (zoals het normenkader, vragenlijsten en Quickscan) onder de loep neemt, maar ook de administratieve lasten voor zorgprofessionals wil verminderen. 
 
Daarnaast is het streven om het gesprek tussen de visitatiecommissie en de gevisiteerde teams te intensiveren rondom vooraf vastgestelde thema’s. Dit om de uitwisseling van praktijkvoorbeelden te bevorderen, om ze vervolgens breed te delen en toe te passen binnen de kindergeneeskunde. De vorm van visiteren zal meer richting een reflectie van de eigen vakgroep gaan om zodoende tot kwaliteitsverbetering te komen. 
 
Vanuit de commissie Kwaliteits Visitaties Kindergeneeskunde (KVK) zijn er twee leden aangesloten, naast een beleidsmedewerker vanuit de NVK. Er is momenteel ruimte voor een derde werkgroeplid! Ben je kinderarts en heb je interesse om deel uit te maken van dit project en samen te werken aan betere zorg? Dan hoort de werkgroep graag van je! Aanmeldingen en/of vragen kun je sturen aan kwaliteitsvisitaties@nvk.nl.