NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Winterklas 2021: Ruimte voor je vak

05 aug 2020Nieuws
Winterklas 2021: Ruimte voor je vak

Winterklas is meer dan nascholen over kinderlongziekten en allergie. Ook algemene onderwerpen komen aan bod, zoals crew resource management en het bespreekbaar maken van verslaving. Een belangrijk deel van het programma gaat over persoonlijke ontwikkeling. Een voorbeeld is de toenemende belangstelling van de media voor de zorg. Zou jij je beleid kunnen uitleggen bij Nieuwsuur?

Ruimte voor je vak
Vanwege de aanhoudende dreiging van corona wordt Winterklas deze keer in Nederland georganiseerd, op een heerlijke plek, waar nascholen en ontspannen op 1,5 m uitstekend samen gaan. Winterklas betekent vooral: ruimte voor je vak. Drie dagen lang bivakkeer je met een kleine groep vakgenoten (maximaal 40) in de Veluwse bossen, weg van de dagelijkse routine. Even geen diensten, geen telefonische consulten. In plaats daarvan neem je deel aan workshops of ben je met elkaar in de buitenlucht. Ideale omstandigheden voor echte verdieping in het vak én voor een forse uitbreiding van je netwerk.

Ruimte voor ontspanning
Winterklas bestaat vooral uit workshops, waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Actief onderwijs dus. Nieuw dit jaar is een aantal korte overzichtslezingen van experts, met aandacht voor de inhoud én voor een aansprekende vorm. Er is veel ruimte voor ontspanning. ’s Middags en een groot deel van de avond ben je vrij en onder elkaar. Ongemerkt ben je ook dan op een prettige manier met je vak bezig. ‘Van het informele programma leer je evenveel als van de workshops,’ zeggen cursisten.

Samengevat

  • nascholing over medisch-inhoudelijke onderwerpen en persoonlijke ontwikkeling;
  • actief onderwijs (20 accreditatiepunten);
  • informeel contact met collega-kinderartsen;
  • genieten van buitenlucht en natuur.

Met veel genoegen nodigen ondergetekenden je daarom van harte uit deel te nemen aan Winterklas 2021!

Caroline Brackel, Amsterdam UMC, locatie AMC
Paul Brand, Isala Zwolle
Károly Illy, Ziekenhuis Rivierenland Tiel

In het kort

Wat: Winterklas 2021: Ruimte voor je vak
Wanneer: 17-20 januari 2021 | diverse tijden
Waar: Landgoed Avegoor, Ellecom
Wat kost het: aios: € 595,- | kinderarts: € 1395,-

>> Klik hier om je in te schrijven
>> Klik hier voor de folder