NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Oproep tot leefstijlcampagne overheid

12 nov 2020Nieuws
Oproep tot leefstijlcampagne overheid

Een brede groep medici, wetenschappers en bestuurders roept de bewindslieden van VWS op tot een brede campagne om de kennis van Nederlanders over het positieve effect van een gezonde leefstijl op het immuunsysteem te vergroten. De NVK is een van de medeondertekenaars van deze oproep.

Juist in deze COVID-19-tijd is het belangrijk dat leefstijladviezen voor burgers goed vindbaar zijn en worden uitgedragen zodat mensen zich beter kunnen wapenen mochten ze ondanks alle maatregelen toch besmet raken. Naast de huidige coronamaatregelen is er noodzaak tot actie en vooral communicatie op het gebied van leefstijlfactoren. Mensen kunnen zelf meer doen dan de huidige, relevante coronamaatregelen zoals handen wassen en 1,5m afstand houden.

Nu de tweede golf in alle hevigheid bezig is en het wellicht nog maanden duurt voordat we het virus geheel onder controle hebben, vinden partijen het onverantwoord om deze boodschap niet te communiceren. De gezamenlijke partijen adviseren daarom met klem de landelijke campagne Zorg je goed voor jezelf? die al is opgezet alsnog te lanceren. Hiermee kan de gezondheid en weerstand van eenieder al tijdens de huidige periode van (partiële) lockdown worden verbeterd, wat zal bijdragen aan vermindering van ziekenhuisopnamen met alle acute, maar zeker ook langdurende gevolgen van dien.

>> Lees hier de brief aan VWS