NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Maak de zorg rookvrij

19 nov 2020Nieuws
Maak de zorg rookvrij

De NVK ondertekende op 18 november de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’, net als 26 andere organisaties uit de zorg. Samen met de partijen die in 2017 de intentieverklaring ondertekenden, bestrijken de organisaties nu het volledige zorglandschap. Zo komt de ambitie uit het Nationaal Preventieakkoord weer een stap dichterbij: in 2030 rookvrije zorg voor alle patiënten, cliënten én medewerkers in Nederland.

Staatssecretaris Paul Blokhuis: “Om de hele zorg rookvrij te krijgen, hebben we iedereen nodig. Van individuele behandelaren die patiënten helpen om hun laatste sigaret snel uit te maken tot zorgginstellingen die roken binnen en buiten hun organisaties tegengaan voor bezoekers, medewerkers en cliënten. Vandaag is een hele belangrijke stap gezet naar ons gezamenlijke doel om in 2030 de hele zorg rookvrij te hebben. En met het grote enthousiasme dat ik overal in de zorg tegenkom als het hierover gaat, denk ik dat het best nog weleens sneller zou kunnen gaan. Samen maken we hier een succes van!"

Tijdens de feestelijke online bijeenkomst tekenden de vertegenwoordigers van de aansluitende partijen de intentieverklaring, waarin zij aangeven zich in te zetten voor een rookvrije zorg. Dit houdt onder andere in: rookvrije terreinen, niet-roken beleid voor medewerkers en goede stoppen-met-rokenzorg voor patiënten.

>> Lees meer op rookvrijezorg.com
>> Klik hier voor meer nieuws