NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Nicole van Veenendaal wint Prijs voor de Jonge Onderzoeker

11 dec 2020Nieuws
Nicole van Veenendaal wint Prijs voor de Jonge Onderzoeker

Nicole van Veenendaal wint De Prijs voor de Jonge Onderzoeker met haar onderzoek naar de mogelijke rol van ouders op de NICU. De publieksprijs gaat naar Suzanne Fustolo-Gunnink. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Avond voor de Jonge Onderzoeker op 9 december, die werd georganiseerd door TULIPS en de NVK.

Vijf genomineerden presenteerden hun onderzoek tijdens de digitale Avond van de Jonge Onderzoeker. Het niveau van de pitches lag hoog. Nicole van Veenendaal onderzocht welke rol ouders kunnen spelen als volwaardig partner op de NICU, welke voordelen dat biedt voor ouder en kind én hoe je ouders kunt betrekken in onderzoek. Veenendaal: “Er is een cultuuromslag nodig.”

Publieksprijs
Het publiek bepaalde dat Suzanne Fustolo-Gunnink de publieksprijs kreeg, met haar onderzoek naar trombocytentransfusies voor premature neonaten. Ze onderzocht welk effect profylactische trombocytentransfusies hebben op het risico op ernstige bloedingen bij te vroeg geboren neonaten met ernstige trombocytopenie.

Wilt u meer weten over deze onderzoeken? Tijdens het NVK Congres krijgt u de kans om nader kennis te maken met de prijswinnaars. Wat drijft deze jonge onderzoekers? Wat hebben zij tot nu toe met hun onderzoek bereikt? En wat is hun grote droom voor de toekomst?

  • NVK Congres, donderdag 17 december,  14.00 - 14.30 u, stream

>> Klik hier voor meer nieuws