NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Sauerwein Medaille voor kinderarts in opleiding Menno Smit

26 jan 2021Nieuws
Sauerwein Medaille voor kinderarts in opleiding Menno Smit

Dr. Menno Smit, kinderarts in opleiding Amsterdam UMC en Spaarne Gasthuis, heeft de Sauerwein Medaille ontvangen voor zijn grote bijdrage aan ons begrip van tropische infectieziekten. De medaillecommissie was bijzonder te spreken over zijn onderzoek naar ivermectine als eerste muggendodend geneesmiddel voor de bestrijding van malaria. Emeritus professor Robert Sauerwein overhandigde de prijs tijdens het jaarlijks symposium van de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde (NVTG), namens het RadboudUMC en Uniting Streams.

Sauerwein complimenteerde Smit met zijn klinisch onderzoek dat gericht is op zowel malariaparasiet en malariamug. De hoge kwaliteit van het onderzoek van Smit, in combinatie met zijn wetenschappelijk enthousiasme, internationale zichtbaarheid en zelfstandigheid als jonge onderzoeker, maakt hem een ideale winnaar van deze prestigieuze prijs, zo concludeert de jury.

Over de Sauerwein medaille
De Robert Sauerwein medaille wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een junior onderzoeker die een grote bijdrage heeft geleverd aan ons begrip van de tropische infectieziekten. De medaille eert de nalatenschap van emeritus professor Robert Sauerwein, wiens pensionering in 2020 het einde markeert van een belangrijk tijdperk in het malariaonderzoek in Nederland.

>> Voor meer nieuws klik hier